ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σημείο συνάντησης: Λιτόχωρο

- Συνάντηση την Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα στο Λιτόχωρο (δυνατότητα συνάντησης και στο σταθμό Λιτόχωρου για όσους έρθουν με τρένο).

- Μεταφορά με jeep μέχρι τη θέση Γκορτσιά (1100μ.) (14 χλμ οδικώς απο Λιτόχωρο).

- Στις 7:00 το απόγευμα αρχίζει η 3ωρη ανάβαση για το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 2000 μέτρα υψόμετρο. Ακολουθεί διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή σε αντίσκηνα αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

- Πρωινό στις 7:00 - 7:30 και στις 8:00 το πρωί ξεκινάει η ανάβαση για το οροπέδιο των Μουσών (διάρκεια περίπου 4 ώρες).

- Στάση για ξεκούραση στο καταφύγιο Χ. Κάκκαλος και ανάβαση στις κορυφές Τούμπα και Προφήτης Ηλίας. Εναλλακτικά για όσους από την ομάδα επιθυμούν και μπορούν να ανταπεξέλθουν θα γίνει ανάβαση στις δυο ψηλότερες κορυφές Μύτικα ή Στεφάνι (Θρόνος του Δία). Για αυτή την ανάβαση απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, βασικές γνώσεις ορειβασίας και θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Επιπρόσθετα παρέχονται έμπειρος οδηγός βουνού και ο απαραίτητος εξοπλισμός (κράνος, ζώνη, υλικά ασφάλισης).

- Αργά το απόγευμα επιστροφή στο οροπέδιο για ξεκούραση και διανυκτέρευση στο καταφύγιο ή σε αντίσκηνα.

- Το πρωί της Κυριακής ακολουθώντας το "κοφτό" μονοπάτι φτάνουμε σε δύο ώρες στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός. Στάση για ξεκούραση και συνέχεια της κατάβασης ως τα Πριόνια. Δυνατότητα για φαγητό ή καφέ στο γραφικό ταβερνάκι του Κυρίτση.

- Το απόγευμα επιστροφή στο Λιτόχωρο με τα jeep που θα μας περιμένουν.

Πρέπει να έχετε μαζί σας απαραίτητα:

-Σακίδιο πλάτης 45lt περίπου

-Παπούτσια πεζοπορίας

-Αδιάβροχο - Αντιανεμικό

-Φακός

-Καπέλο και αντιηλιακό

-Σκούφος και γάντια

-1/2 lt νερό σε παγούρι ή πλαστικό μπουκάλι για τη διαδρομή

-Υπνόσακος για -2 βαθμούς τουλάχιστον (αν η διανυκτέρευση γίνει σε αντίσκηνο)

-Ατομικός ρουχισμός (κοντό παντελόνι, t-shirts, κάλτσες, εσώρουχα) και επιπλέον χειμερινό μπουφάν και μακρύ παντελόνι, ισοθερμικά και fleece για το βράδυ (οι θερμοκρασίες τη νύχτα πέφτουν κάτω από τους 0 βαθμούς)

-Μπατόν (προαιρετικά)

Ό,τι από τα παραπάνω δεν έχετε παρακαλώ ενημερώστε μας εκ των προτέρων καθώς υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού εξοπλισμού και ρουχισμού.

Η διατροφή θα γίνει στα καταφύγια που διαθέτουν πλήρη κουζίνα.

Tιμή: 90 EUR/άτομο

Για την ανάβαση στον Μύτικα ή το Στεφάνι υπάρχει επιπλέον κόστος 50 EUR/άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται έμπειροι συνοδοί για την ανάβαση, οι μετακινήσεις με τα jeep και η διανυκτέρευση στα αντίσκηνα.

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή η διατροφή και η διανυκτέρευση στα καταφύγια.